Преустановено движението на МПС на улица “Владислав Варненчик” поради ВИК авария

Общинска администрация Златица уведомява жителите и преминаващите през града че поради възниквнала ВиК авария временно ще бъде преустановено движението на МПС на улица “Владислав Варненчик” в участъка от моста на ул “Кирил и Методий”, пресичаща улица “Владислав Варненчик” до улица “Черешово топче” за преиода от 09:30 до 12:30 на 29.07.2020 г.

За същия период ще бъде нарушено водоподаването на живущите в квартала. Извиняваме се за пречиненото неудобство.

 

 

 

обезпаразитяване, кастриране и маркиране на безстопанствените кучета

Уважаеми жители на град Златица,

Във връзка с многобройните сигнали,получени в Общинска администрация-Златица, относно нарастналия брой на безстопанствени кучета на територията на града ни ви информираме,че съгласно сключен договор между Община Златица и лицензирана ветеринарна клиника на 20 и 21 юли 2020г. ще бъдат извършени следните манипулации: обезпаразитяване, кастриране и маркиране на безстопанствените кучета. Мобилната клиника се намира на територията на гр.Златица. След извършване на тези манипулации,кучетата ще бъдат отново пускани в естествената им среда, съгласно законовите разпоредби.

Молим за вашето съдействие,за което предварително благодарим!

 

 

О Б Я В А за провеждане на конкурс за войнишки длъжности

О Б Я В А за провеждане на конкурс за войнишки длъжности за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или висши училища в страната във военни формирования на Сухопътните войски, дислоцирани в гарнизоните София, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Карлово, Казанлък, Сливен, Русе, Плевен, Шумен, Пловдив и Горна Оряховица.

 

 

дейностите по проект „Реконструкция и рехабилитация на улици в гр.Златица”, които ще бъдат извършени на ул.”Софийско шосе” и „Владислав Варненчик”

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Започна изпълнението на дейностите по проект „Реконструкция и рехабилитация на улици в гр.Златица”, които ще бъдат извършени  на ул.”Софийско шосе” и „Владислав Варненчик”. В тази връзка ще бъде затруднено движението на автомобили и пешеходци. Ежедневно ще Ви информираме за затворените участъци, по които ще се работи.

Молим за разбиране от Ваша страна, за което предварително Ви благодарим!

 

 

ЗАПОВЕД РД-01-399 ОТ 12.07.2020 НА КИРИЛ АНАНИЕВ – МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

Издадена е заповед на министъра на здравеопазването във връзка с предприети противоепидемиологичните мерки. С текста на заповеддта може да се запознаете тук:

//Заповед РД-01-399_12.07.2020 на М3//

 

 

отчет за осъществяване на контрол съгласно заповед РД-01-46930.06.2020г. на Министъра на здравеопазването

отчет за осъществяване на контрол съгласно заповед РД-01-46930.06.2020г. на Министъра на здравеопазването

получено писмо от ВИК относно качеството на питейната вода

2020.07.08 pismo vik kachestvo na piteinata voda

ЗАПОВЕД РД-01-370 ОТ 30.06.2020 НА КИРИЛ АНАНИЕВ – МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

//ЗАПОВЕД РД-01-370 ОТ 30.06.2020 НА КИРИЛ АНАНИЕВ – МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО//

 

 

ПОКАНА за СРЕЩА – РАЗГОВОР С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ФИРМА „ГД ЛЕС“ ЕООД

pokana obsyjdane

//Инвестиционно предложение//

 

 

„Аурубис България” дарява средствата за Семейния си празник за подкрепа на образованието в Златица и Пирдоп

Компанията поздравява служителите си и жителите на Средногорието с дистанционно изпълнение на Ансамбъл „Българе“

„Аурубис България” АД дарява средствата, предвидени за кетъринг за Семейния празник на компанията, на общинските училища и детски градини в Златица и Пирдоп. Сумата от 35 000 лв. ще бъде солидарно разпределена между СУ „Саво Савов“, СУ „Св. Паисий Хилендарски“, НУ „Тодор Влайков“, Професионална гимназия – Златица, детските градини „Слънце“, „Вяра, Надежда, Любов“, „Карло и Пека Чокояни“. Тези средства са в допълнение към бюджетите за образование, предвидени в рамките на Партньорските програми с двете общини. През пролетта „Аурубис България“ подписа Партньорски програми със Златица и Пирдоп на обща стойност 1.36 млн. лв. до септември 2021 г.

„Семейният празник на Аурубис“ е най-голямото традиционно местно събитие на медодобивния завод, което се провежда всяка година в началото на лятото и събира заедно служителите, техните семейства, партньори и гости от Средногорието. Тази година празникът, както и всички публични проекти на компанията до края на септември са отменени и се заменят с дистанционни събития.

Убедени сме, че въпреки трудностите, трябва да останем заедно. „Аурубис България” ще поздрави служителите си, техните семейства и жителите на Средногорието с дистанционно изпълнение на Ансамбъл Българе”. Специалният поздрав за Семейния празник на компанията ще бъде излъчен на 3 юли 2020 г., петък, от 20:30 часа в ефира на Национална телевизия “Българе”. От следващата седмица изпълнението ще бъде достъпно и през телевизионния канал на „Средногорие медия“ и в интернет.

Екипът на „Аурубис България” пожелава здраве и лично щастие на всички!

 

 

Съобщение относно заседание на ОБС-Златица

obs suobshtenie

 

 

Кампания на KMETA.BG и BULGARIA WANTS YOU създадена от телевизионните водещи и продуценти Иван Христов и Андрей Арнаудов (Иван и Андрей)

BULGARIA WANTS YOU e иновативна мултимедийна платформа, създадена от телевизионните водещи и продуценти Иван Христов и Андрей Арнаудов (Иван и Андрей). Това e частна инициатива, изградена с помощта на работодателите и бизнеса в България и подкрепена от различни органи на държавната власт. Разработена е с цел да привлича и подпомага завръщането на българите от чужбина, както и да задържа българите в страната на местния трудов пазар.

Включетеи се в новото проучване за стандарта на живот в различните градове в България. Данните ще бъдат използвани в специално разработен за платформата @Bulgaria Wants You Калкулатор, даващ информация за това приблизително колко струва да живееш в отделните региони на България.

Анкетата съдържа само 6 въпроса и отнема не повече от 2 минути.

Анкета:
https://poll.bulgariawantsyou.com/

Линк за споделяне от фейсбук:
https://www.facebook.com/BulgariaWantsYou/photos/a.2800109313394469/4046268622111859/

 

 

ЗАПОВЕД РД-01-354 ОТ 22.06.2020 НА КИРИЛ АНАНИЕВ – МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

 

//ЗАПОВЕД РД-01-377 ОТ 13.06.2020 НА КИРИЛ АНАНИЕВ – МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО//

 

 

Софтуерите за управление на продажбите (СУПТО) се въвеждат до 31.12.2020 г.

Проект за промени в Наредба Н-18 е публикуван за обществено обсъждане

6/23/2020

За информация: Росен Бъчваров

Тел: 9859 30 65

Удължаване на срока, в който ползвателите на софтуер за управление на продажбите (СУПТО) да приведат дейността си в съответствие с изискванията на Наредба Н-18 до края на 2020 г., се предлага в проект за изменение и допълнение на нормативния акт, публикуван за обществено обсъждане в сайта на Министерството на финансите- https://www.minfin.bg/bg/legislation11/290 .

Досегашният срок 31.07.2020 г. не може да бъде спазен без значителни затруднения и се предлага удължаването му, е посочено в мотивите към проекта.

Множество други изменения ще бъдат направени в наредбата в резултат на интензивни дискусии между екипите на Министерството на финансите, НАП и работодателски, браншови и професионални организации, като например дефиницията за СУПТО, облекчаване на изискванията към медицинските софтуери, т.нар. ERP системи, както и софтуерите, използвани в туризма; удължаване на срока на блокиране на фискалните устройства при липса на свързаност до 72 часа, прецизиране на отговорността на ползватели и разработчици на СУПТО в случаите на открити несъответствия,  облекчаване на правилата за връзка на софтуера с фискално устройство и реквизитите на фискалните бонове и други.

„Диалогът с бизнеса в последните месеци беше конструктивен. Продължаваме дискусиите в рамките на общественото обсъждане. Предвидили сме множество промени, които да облекчат правилата за търговците, но да запазят философията на наредбата да ограничава сивата икономика в интерес на цялото общество“, каза заместник-изпълнителният директор на НАП Пламен Димитров.

 

 

ИЗНЕСЕНА ПРИЕМНА НА ОИЦ – СОФИЯ В ОБЩИНА ЗЛАТИца

logo-col

На 29 юни 2020 г. (понеделник) от 11:00 до 12:30 часа, екипът на Областен информационен център – София ще проведе информационна среща в община Златица (гр. Златица, малка зала в читалище „Христо Смирненски – 1889“, пл. „Македония“ №1). Експертите на ОИЦ-София ще представят актуални и предстоящи възможности за финансиране на проекти на общини, бизнеса, образователни и културни институции, граждански организации по програмите в обхвата на Европейските структурни и инвестиционни фондове.

По време на събитието ще бъдат спазени необходимите изисквания за безопасност, съгласно препоръките на Министерство на здравеопазването.

От 13:30 до 15:00 часа, на пл. „Македония“ в гр. Златица, екипът на Областен информационен център – София ще проведе изнесена приемна, по време на която експертите ще бъдат на разположение, за да отговорят на всички желаещи по други въпроси, свързани с възможностите за финансиране с европейски средства.

Кампанията продължава на 30 юни 2020 г. (вторник) в община Божурище.

ОИЦ-София (Договор №BG05SFOP001-4.004-0027-C01), изпълняван от Столична община) е част от мрежата от 27 информационни центъра, функциониращи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

 

 

До 30 юни 2020 г. се заплащат местни данъци с отстъпка

За информация :  Петър Захариев

тел :   02 9334042

Разпоредбите на Закона за местните данъци и такси дават възможност, лицата които платят дължимия данък върху недвижимите имоти за цялата година до 30 юни 2020 г. да ползват 5 на сто отстъпка от данъка.

Лицата, които платят целия размер на дължимия данък върху превозните средства до 30 юни 2020 г. ползват 5 на сто отстъпка от данъка за притежаваните превозни средства.

 

 

Над 86 % от дружествата и едноличните търговци вече обявиха доходите си пред НАП

Фирми и ЕТ декларират и плащат данъците си до 30 юни

За информация: Росен Бъчваров

Тел: 9859 30 65

Над 86 % от фирмите, плащащи корпоративен данък, са обявили приходите си пред НАП 12 дни преди настъпването на крайния срок. Едноличните търговци, включително плащащи патентен данък и земеделските стопани, избрали  да се облагат като еднолични търговци, които вече са подали декларации за доходите, надвишават 62 000.

От НАП напомнят, че срокът за деклариране и внасяне на данъка и окончателните социални и здравни осигурителни вноски за лицата, извършващи дейност като едноличен търговец, както и земеделските стопани, избрали този ред на облагане е 30 юни. До края на юни, заедно с годишната си данъчна декларация, те трябва да подадат и декларация образец  № 6 с общия размер на дължимите  за предходната година осигурителни вноски.

30 юни е и срокът, в който фирмите декларират и плащат корпоративен данък /чл. 92 и 93 от Закона за корпоративното подоходно облагане/, данък върху разходите, данък върху приходите на бюджетните предприятия, данък върху приходите от помощни и спомагателни дейности по смисъла на Закона за хазарта, както и данък върху дейността от опериране на кораби.

Подаването на данъчните и осигурителни декларации и документи, както и плащането към бюджета, се извършват онлайн, чрез портала за е-услуги: https://inetdec.nra.bg/, с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП за физически лица или квалифициран електронен подпис (КЕП).

Информационният център на НАП отговаря на въпроси на клиенти на телефон: 0700 18 700 от 8.30 часа до 18.00 часа в делнични дни на цена, според тарифите на съответния оператор.

 

 

ЗАПОВЕД РД-01-377 ОТ 13.06.2020 НА КИРИЛ АНАНИЕВ – МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

Предоставяме на вниманието на гражданите Заповед РД-01-337/13.06.2020.

 

 

преброяване на населението и жилищния фонд в Република България

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

 

Във връзка с преброяването на населението и жилищния фонд в Република България е приет Закон за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 г., обн. ДВ. бр.20 от 8 март 2019 г.

Целта на преброяването е да се съберат данни за населението и жилищния фонд на територията на Република България.

Процесът на преброяването ще обхване подготовката, провеждането, обработката и разпространението на данните от преброяването.

Уведомяваме гражданите на община Златица, че предварителния обход от определените регистратори ще се извърши от 10 юли 2020 г. до 15 септември 2020 г.

Преброяването ще започне в 0,00 часа на 22 януари 2021 г. и ще приключи в 20,00 часа на 15 февруари 2021 г. Данните за населението и жилищния фонд, събрани по време на преброяването, ще се отнасят към 0,00 часа на 22 януари 2021 г.

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – ЗЛАТИЦА

17.06.2020 г.

 

 

Професионална гимназия „Златица“ и бизнесът започват кампания с нов информационен сайт: dual.zlatitsa.com

Стартира нов прием в специалностите по дуално обучение за учебната 2020-2021 година

Всеки успешно завършил седмокласник ще може да кандидатства за прием в специалностите по дуално обучение „Автотранспортна техника“ и „Обогатяване на полезни изкопаеми“ в Професионална гимназия „Златица“. Срокът за подаване на документи е от 3 до 7 юли 2020 г.  Дуалното обучение се осъществява с подкрепата на Община Златица, „Аурубис България“ АД, „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД, „Елаците-Мед“ АД, „Геотрейдинг“ АД, „Геострой“ АД и Групата на инженеринговите компании в региона.

Бизнесът и Професионална гимназия „Златица“ започват кампания със специално създаден сайт. На адрес www.dual.zlatitsa.com ще бъде публикувана информация за план-приема, специалностите и перспективите за професионално развитие на младежите.

В паралелките с дуална форма – 8, 9 и 10 клас, вече се обучават 60 ученици. Курсът е петгодишен, с прием след 7 клас и е разделен на два етапа. В първия етап, от 8 до 10 клас, теоретичната и практическата подготовка се провежда от учители по професионално и общо образование в гимназията. Вторият етап, 11 и 12 клас, предвижда допълнително практическо обучение в реална работна среда. Практиките се провеждат в производствените бази на компаниите-партньори, под ръководството на ментори. Учениците от 11 и 12 клас, които реално ще работят от два до три дни в седмицата в една от компаниите, ще получават възнаграждение за труда си.

Компаниите-партньори ще продължат да осигуряват финансова подкрепа за специалностите в проекта, като подпомагат обновяването на базата, закупуването на учебни материали и осигуряват допълнителни стипендии и награди за отличните ученици.

Дуалното обучение в Професионална гимназия „Златица” е съвременен вариант на професионално обучение и подготовка на качествени кадри за нуждите на едни от най-големите и престижни компании в България.

 

 

http://ope.moew.government.bg/bg


https://www.tugab.bg/прием/бакалавърски-специалности