СК „Ст.Николов”-Златица участва със седем състезатели в държавния личен отборен шампионат по класическа борба за възраст „Деца”

На 14 и 15 май т.г., в гр.Ловеч се проведе държавния личен отборен шампионат по класическа борба за възраст „Деца”. Общия брой на участниците в шампионата бе 250 от 32 отбора. СК „Ст.Николов”-Златица участва със седем състезатели в пет теглови категории.

Въпреки тежкия жребий, момчетата се представиха блестящо, като Станислав Ненов победи с туш двама шампиони в категории до 30 и 35 кг. и заслужено спечели златен медал, като с това той стана новия шампион на България в категория до 35кг. С пет победи от пет срещи Кристиян Петков стана за втори път шампион на България за 2021г.,в категория до 53кг. Александър Петков спечели бронзов медал в категория до 53кг. Георги Старошалиев постигна три победи и две загуби, като с това се класира на престижното пето място в категория 42кг.

Младите борци и треньорът им – Иван Иванов са доволни от представянето си, независимо от това, че то е било изключително тежко. Те ще продължат да тренират и да се борят за призовите места. Само след дни – на 28 май, Евгени Георгиев ще защитава честта на България и на СК „Стоян Николов”-Златица, на Европейското първенство по класическа борба за възраст „Момчета”, в категория 52кг.

На всички тях – спортисти и треньори, от сърце желаем успех и нови върхове!

borci_1borci_2borci_4borci_4

 

 

zlatitsa-thumbnail

http://ope.moew.government.bg/bg


https://www.tugab.bg/прием/бакалавърски-специалности