декември 2014

Национална годишна конференция и XXVII-мо Общо събрание на НСОРБ

 

В Националния дворец на културата, от 3-ти до 5-ти декември се състоя Годишната среща на местните власти.

В първия ден на форума се проведе Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. В неговата работа взеха участие над 500 делегати от цялата страна, представители на общински съвети и кметове. Националната асоциация на председателите на общински съвети бе предложила в дневния ред на Събранието да се разгледа предложение за промяна в Устава на Сдружението, което да даде възможност за по-широко представителство на председателите в Управителния съвет на НСОРБ. Предложението бе прието и от следващия мандат, поне 1/3-та от членовете на УС на НСОРБ ще бъдат председатели на общински съвети.

В рамките на Годишната конференция се проведоха няколко паралелни дискусионни форума, с участието на министри и експерти от министерства и ведомства. Някои от темите бяха: „Европейската визия на българските градове”, „Перспективи за развитие на селските райони”, „Социалните дейности и услуги – с грижа за хората”, „Опазване на околната среда – обща грижа на общините и държавата” и др.

По различно време на форума гостуваха: Президентът на Република България – Росен Плевнелиев, Председателят на Народното събрание – Цецка Цачева, министър-председателят – Бойко Борисов, вицепремиерът – Томислав Дончев, Йорданка Фандъкова – кмет на София и домакин на форума, посланикът на Република Италия – Н. Пр. Марко Контичери, и др. Председатели и кметове от Средногорието също участваха във форума.

Община Златица бе представена от председателя на ОбС – инж. Стоян Генов, и кмета на община Златица – инж. Магдалена Иванова.

————————————————————————————————————————————————–

Международен ден на инвалидите

 

На 3-ти декември – Международният ден на инвалидите, общинската организация на СИП организира тържество в ресторант „Средногорие”. То бе открито от председателя на организацията – Петрана Цакова, която пожела на всички здраве и сили, и весели коледни и новогодишни празници.

На тържеството присъстваха общинските съветници Костадинка Медарова – член на ПК „ОКСТМДЗСП” и инж. Тома Найденов – председател на ПК „БФОИИРПБА”. Г-жа Медарова поздрави участниците в тържеството и поднесе цветя.

Групата за стари градски песни изнесе концерт от популярни песни и повдигна настроението на присъстващите.

С топли думи, към присъстващите се обърна и инж. Димо Тодоров – зам. кмет на община Златица.

Снимка 2 Снимка 1

http://ope.moew.government.bg/bg


https://www.tugab.bg/прием/бакалавърски-специалности